logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Expert in je werk

Expert in je werk

Je medewerkers als expert behandelen is één van mijn stokpaardjes. Zij weten als geen ander wat er anders kan in het dagelijkse werk en wat er nodig is om die verandering echt goed door te voeren. Natuurlijk hebben ze ook weerstand tegen verandering. Die wordt meteen zichtbaar en bespreekbaar als je ze vraagt wat ze anders zouden doen als ze de kans kregen.

Laatst had ik een bijeenkomst met een klein team van zeven personen, inclusief directeur/eigenaar. Een bedrijf waarin de lijnen kort zijn: ze spreken elkaar elke dag. Er heerst een collegiale sfeer en het bedrijf loopt goed. Toch koos de directeur voor samen stilstaan om onder mijn begeleiding te kijken wat er beter kon. Gewoon door een paar uur met elkaar om tafel te zitten op een andere locatie, met de telefoon doorgeschakeld. Tijd voor elkaar nemen om te kijken waar ruimte zit voor verbetering.

Een lijst met 21 concrete afspraken was het resultaat. “Hier komen we in het dagelijkse werk niet aan toe,” was één van de reacties.

Ik ben altijd weer onder de indruk van de inbreng van de medewerkers als het gaat over verbeteren, professionaliseren of veranderen. Ze weten zelf heel goed waar de ruimte zit.

Mijn rol is ervoor te zorgen dat het praktisch uitvoerbaar blijft, dat er direct ‘namen en rugnummers’ aan de afspraken gehangen worden en dat iedereen, ook de stille medewerker, aan bod komt. Ook ben ik onder de indruk van wat er mogelijk is in korte tijd, zonder ingewikkelde trajecten.

Samen stilstaan als team kan veel ruimte geven. Ik kijk graag samen met jou wat ik daarin voor jou kan betekenen. Kort, praktisch en resultaatgericht.

Facebook