logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us
 

Jeroen Flinterman

Stel jezelf voor in 60 tekens

Gepassioneerd, enthousiast, sportief buitenmens, liefdevolle vader van Jules & vriend van Naomi.

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje en waarom?

Black box thinking van Matthew Syed. Het is een boek over cognitieve dissonantie, waarbij centraal staat wanneer ben je voorbij het ‘point-of no return’. De black box refereert aan de vliegtuigindustrie waar men letterlijk kan terugluisteren hoe, waarom en door wie eventuele fouten zijn gemaakt. Ik vind reflecteren erg belangrijk en ik merk dat eerder gemaakte ‘fouten’ regelmatig nog terugkeren in mijn leven. Daar wil ik graag van leren en verbeteren. In dit boek worden diverse voorbeelden beschreven over de luchtvaartindustrie en de zorg. Maar ook bijvoorbeeld de nooit gevonden massa vernietigingswapens in Irak. Welk persoon, bedrijf, industrie, of land leert van zijn fouten en is bereid deze te delen met anderen? Ik vind het interessant hoe ik dit systeem kan implementeren in mijn eigen leven, maar ook in de organisaties waar ik werk.

Wat beweegt jou om iedere dag uit bed te komen?

Mijn geweldige zoon Jules van bijna twee jaar oud. Als ik hem hoor fluisteren in de ochtend “papa, mama”, dan kan mijn dag niet meer stuk, nou ja soms is het wel wat vroeg . Ik had mij niet bedacht dat ik zoveel kan genieten van mijn kind.
Daarnaast kom ik elke dag uit bed om de wereld een stukje mooier te maken. Die bezieling breng ik graag over. Een betere wereld begint echt bij jezelf.

Waar word je gelukkig van?

Ik word gelukkig van buiten zijn. Of het nu sporten, wandelen of fietsen is, van buiten zijn word ik blij en rustig. Zo ga ik bijvoorbeeld graag kitesurfen in de Noordzee. Ik vind het omgaan met de elementen geweldig. Geen golf is hetzelfde en dat maakt het heel dynamisch. Daarnaast geeft het mij een ontzettende kick om een paar meter hoog te springen en het gevoel te hebben dat ik zweef. Ook word ik intens gelukkig van skiën, ik neem graag de eerste lift naar boven en ga als laatste de piste af. De bergen geven mij rust en een enorm gevoel van vrijheid. Ik word er echt gelukkig van om samen met vrienden en familie op de piste te staan en de hele dag lol te maken en onze grenzen te verleggen.

Van welke fout in je leven heb je het meest geleerd?

Dat ik tijdens mijn schooltijd dacht: wat wil ik graag klaar zijn met leren. Terwijl ik nu alleen maar denk, de dag is te kort ik wil nog zoveel leren. Mijn perspectief stond alleen maar op klaar zijn met leren. Niet op het perspectief: geniet van de reis ernaartoe. Door deze verandering van perspectief is het leven en het leren in het leven voor mij zoveel leuker.

Wil jij ook aan het woord? Laat het ons weten.
Facebook