logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us
 

Linda Groot

Stel jezelf voor in 60 tekens

Gedreven, vasthoudend, optimistisch, oplossingsgericht en verbindend.

Wat wilde je als kind later worden?

Heel lang wilde ik de wereld redden van alle milieuproblemen. Hoe meer je weet over de complexiteit van dingen, hoe minder zwart-wit de wereld wordt. De wereld redden, is me inmiddels een iets te grote klus geworden. Maar dat betekent niet dat ik er niet van overtuigd ben dat je er op kleinere schaal wel iets moois van kunt maken, ook al kost dat inspanning. Daar stop ik dan ook vol overtuiging mijn energie in!

Ben je een solist of een teamplayer en waarom?

Mijn overtuiging is dat iedereen iets bij te dragen heeft en dat je met elkaar mooiere dingen kunt doen dan alleen. Ok, soms is het lastig de kwaliteiten van iemand te ontdekken, maar ze zijn er zeker. Ik vind het ook wel een uitdaging om dat uit te vogelen. En het is ook gewoon gezelliger om samen iets op te pakken. Dus ik hou van werken in een team.

Hoe krijg je jou boos?

Ik probeer zelf altijd om in de schoenen van een ander te gaan staan, te kijken vanuit het perspectief van mijn gesprekspartner. Dat helpt ontzettend om te begrijpen waar reacties vandaan komen en om samen tot een oplossing te komen. En als ik dan merk dat de oogkleppen bij de ander toch wel erg vast zitten, en diegene ook niet wil erkennen dat er oogkleppen zijn, kan ik daar wel een beetje pissig van worden. Iedereen kan gelijk hebben in zijn eigen hokje, maar daarmee heb je nog geen oplossing. Dus stap er eens uit!

Wat was het beroep van je oma?

Mijn oma was verpleegster. En dat met een gezin met vijf kinderen, die het heus niet altijd leuk vonden als beide ouders aan het werk waren. Het laat mij inzien dat twee werkende ouders prima kan en dat daar gelukkige mensen uit voort kunnen komen. En oma was niet kleinzerig: ‘het gaat wel over voor je een jongetje bent’ heeft heel wat relativering gebracht.

Wil jij ook aan het woord? Laat het ons weten.
Facebook