logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us
 

Maruschka Wischmann

Stel jezelf voor in 60 tekens

Een 30-jarige doorzetter, recht door zee, vier talen machtig incl. Chinees.

Wie is je leermeester?

Mijn ouders, ik kan niet zeggen of mijn vader of mijn moeder. Ik overleg regelmatig met hen beide over keuzes die ik maak, ideeën die ik heb, vraagstukken die ik tegenkom. Mijn band met mijn ouders is erg goed en soms schijnen zij licht op een onderwerp vanuit een andere invalshoek. Dat wil niet zeggen dat ik het met alles eens ben hoe zij ernaar kijken, maar zij stimuleren mij wel om anders na te denken en soms meerdere opties open te houden in plaats van voor de meest voor de hand liggende optie te gaan.

Waar word je gelukkig van?

Met vrienden en familie van het goede leven genieten. Dat kan betekenen met een BBQ in de tuin en een goed glas wijn van ’s zomers weer genieten tot een lang stuk lopen met de hond. Ik word gelukkig van de mensen om mij heen en wanneer zij gelukkig zijn en goed in hun vel zitten dan zit ik dat ook.

Ben je een solist of een teamplayer en waarom?

Van nature ben ik een teamplayer en sta ik altijd voor mensen klaar, wil ze helpen, verbinden en daar waar kan aanvullen. Maar ik kom er steeds meer achter dat er maar weinig teamplayers over zijn en dat iedereen meer en meer met zichzelf/eigen belangen bezig is, waardoor ikzelf ongemerkt ook meer een solist aan het worden ben. Dat hoeft niet per se slecht te zijn, maar meerdere solisten bij elkaar zetten in teamverband werkt niet, dus dat zijn moment dat ik probeer om mijn rol als teamplayer naar voren te laten komen om te kijken of we de chemie in het team kunnen behouden en ik mensen kan stimuleren om de eigen belangen even te laten varen en naar het grotere plaatje te kijken.

Hoe blijf je bij in je vakgebied?

Op dit moment werk ik in de bloemenexport in Aalsmeer. Ik zit in het salesteam richting het Verre Oosten, dit omdat ik de Chinese taal machtig ben. De kennis van de taal zit wel goed maar hou ik die bij door veel te praten met klanten, Chinees-talige series te kijken en de dingen die ik moet doen in mijn hoofd simpelweg in het Chinees aan mezelf vertellen in plaats van in het Nederlands. Voor wat betreft de bloemenkennis, overal waar ik bloemen tegenkom sta ik altijd te kijken wat het is en welke naam heeft. Ik heb hier een spelletje van gemaakt om zo snel mogelijk alle bloemen die ik zie te herkennen en benoemen. Wij hebben in ons assortiment over de 5000 bloemen (uiteraard niet allemaal tegelijk verkrijgbaar) dus om deze kennis bij de houden blijf je jezelf elke keer weer verder ontwikkelen en kom je elke dag/week weer een nieuw soort tegen.

Wil jij ook aan het woord? Laat het ons weten.
Facebook