logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us
 

Rutger de Gardeijn

Stel jezelf voor in 60 tekens

Vader van Figo, vriend van Eline, consultant bij Effectory, buitenmens, zeiler, geniet van ‘gewoon’ samen zijn met vrienden en familie.

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje en waarom?

E^2 (e-kwadraat) van Pam Grout. In dit boek ontdek je door middel van 9 experimenten dat jouw gedachten jouw werkelijkheid creƫren. Ik geloof er erg in dat je met een positieve instelling en de juiste energie invloed kan hebben op wat je overkomt en hoe je daar mee om kan gaan. Ik ben zelf van nature optimistisch en in mijn opvoeding heb ik dit ook meegekregen. Leuk om door dit boek te lezen bewuster bekwaam te worden en te onderzoeken hoe ik dit kan inzetten in mijn leven.

Wat wilde je als kind vroeger worden?

Eigenlijk verschilde dit met grote regelmaat. De twee leukste beroepen deel ik graag met jullie. Toen ik een jaar of zes was wilde ik erg graag vuilnisman worden. Grootste argument hiervoor was dat ik dan maar een dag in de week hoefde te werken. Iets wat nu helemaal niet meer bij me past aangezien ik mijn baan een erg belangrijk onderdeel van mijn leven vind. Rond mijn achtste wilde ik graag aan de slag bij Greenpeace als bestuurder van een rubberboot. De combinatie van actie, water en bijdragen aan iets goeds leek me helemaal het einde. Binnen mijn huidige werk is iets minder actie en water, maar ik draag nog steeds bij aan ‘iets goeds’. Als consultant help ik veel organisaties en teams in de zorg duurzaam te ontwikkelen door middel van feedback en inzichten van hun eigen medewerkers.

Wat was het beroep van je opa?

Mijn opa heeft, voordat hij maatschappelijk werker was, jarenlang bij de politie gewerkt in Zeist en Amsterdam. Hij kon hier fantastisch over vertellen! Zeker het beeld van Amsterdam in de jaren ’50 dat hij schetste kon ik uren naar luisteren. Als mens was hij erg begaan met anderen, rechtvaardig en had hij flinke humor. Volgens mij de juiste combinatie om een goede agent te zijn.

Wie is je leermeester?

Ik heb van bijzonder veel mensen al mogen leren. Iemand door wie ik regelmatig verrast word is Simon Sinek. Hij is met name bekend van de Golden Circle (Power of Why), maar hij spreekt ook heel veel over leiderschap en kwetsbaarheid. In mijn werk gebruik ik veel van zijn voorbeelden en wijsheid om zo hopelijk leiders in zorgorganisaties te inspireren.

Wil jij ook aan het woord? Laat het ons weten.
Facebook