logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Wat is jouw belang?

Wat is jouw belang?

Een van mijn klanten is met zijn onderneming toe aan een volgende fase van het bedrijf en wil een kwaliteitsslag maken met de organisatie. Hij werkt met een paar vaste krachten en een flexibele schil van ZZP’ers. De verandering vraagt andere vaardigheden en diploma’s van de ZZP’ers. De meeste ZZP’ers voldoen aan de nieuwe eisen. Echter een drietal niet. Zij hebben niet de juiste diploma’s en zijn niet van plan een opleiding te gaan volgen. Daardoor zijn ze heel beperkt inzetbaar. Mijn klant merkte dat hij het lastig vindt om dit drietal los te laten en vroeg mijn advies.
Het gaat om een lastige kwestie, dat snap ik. Zeker als deze drie nu goed werk leveren.

In zo’n geval adviseer ik te denken vanuit de verschillende belangen. Dat geeft veel inzicht in wat er speelt en waar het echt over gaat.
Je hebt maatschappelijk belang: de verandering van je bedrijf stelt hogere kwaliteitseisen en diploma’s en vaardigheden die daarbij horen.
Je hebt organisatiebelang: dat is het belang van het bedrijf. De missie en visie voor de korte en lange termijn. De wensen voor groei en de kwaliteitseisen die daarbij horen.
Je hebt individueel belang: het belang van de medewerker of in dit geval de ZZP’er.

In dit geval gaat het om het organisatiebelang: de eigenaar kiest de koers van het bedrijf en daar horen maatschappelijke en kwaliteitseisen bij. In dit geval andere vaardigheden en diploma’s dit drietal kan en wil daar niet aan voldoen.

In de rol als opdrachtgever kiest hij voor kwaliteit, die voldoet aan de maatschappelijke eisen. Zij voldoen daar niet aan en ook al zijn ze nog zo goed, hij kan ze niet inzetten….
Dat is goed uit te leggen en vraagt dus om een (individueel) gesprek.

Wat is er te doen….
Helder uitleggen wanneer en waarom hij deze koers gaat varen. Wat dat betekent voor de relatie en inzetbaarheid. Uiteraard wil hij graag dat ze de benodigde diploma’s gaan halen. Zo niet…dan dank voor de geleverde inzet en kwaliteit, had ze er graag bij gehouden. Echter hij wil professionaliseren en daar horen deze eisen bij…

Denken vanuit de belangen is een fijne methode om complexe situaties te versimpelen! Toch te ingewikkeld? Bel me gerust: we kunnen in twee uur een hoop doen!

Facebook